ZELFHELING
Ons energetische lichaam


cursus/training

Zelfheling gaat over onze energetische dimensie: de verbinding tussen de diverse lagen van ons bewustzijn en ons fysieke lichaam; de schakel tussen ‘mind en body’.

Wil je leren begrijpen hoe je energetische systeem werkt? Hoe je je eigen frequenties kunt afstemmen op de energieën van ons universum; hoe je je chakra’s harmoniseert en hoe je jezelf beschermt tegen ongezonde energieën en frequenties om je heen?

Esoterische anatomie
We gaan bekijken wat er schuil gaat achter de anatomie van ons fysieke lichaam. We oriënteren ons hiervoor op ons energielichaam, oftewel ons 'etherisch dubbel'. Dat is het subtiele systeem dat parallel loopt met ons fysieke lichaam en het volledig doordringt en aanstuurt.

We bespreken hoe de energieën van het universum (prana) door ons heen stromen; we bekijken de fijnvertakte kanalen waar ons lichaam als het ware omheen is gebouwd en de knooppunten en de sluizen die ons chakrasysteem vormen.

Verder gaan we bekijken hoe ons energielichaam ons denken en voelen weerspiegelt en hoe dit doorwerkt in ons fysieke lichaam. Dat is ook een sleutel om onze psychosomatische processen te begrijpen, ofwel datgene wat er 'tussen je oren' zit.

Werken met prana
In het toepassingsdeel gaan we hiermee aan het werk. Je leert hoe je contact kunt maken met de energieën van het universum. Je leert ook meer over hoe je je systeem kunt helen, opladen, opschonen, harmoniseren en beschermen. Hiermee kun je zelfhelend vermogen versterken en je lichaam gezond houden. Je leert ook hoe je de universele levenskracht, prana, tot een gericht instrument maakt om genezende processen op gang te brengen.

Speciale aandacht zal er tenslotte zijn voor hoe we afgestemd kunnen blijven op 'de hartslag' van moeder aarde (de zg. Schumannresonantie).